Prezident Tatrana Prešov Remeta skončil vo funkcii

21.06.2013 Prešov

Prešov 21. júna (TASR) - Futbalový Tatran Prešov nemá prezidenta. Doterajší šéf Miroslav Remeta v rozhovore pre piatkové vydanie denníka Šport uviedol, že už nebude viesť a finančne podporovať klub, ktorý v uplynulej sezóne vypadol z najvyššej súťaže.

"Končím. V najbližších dňoch urobím maximum, aby som odovzdal Tatran, nech pokračuje niekto iný. Jediný, kto sa doteraz o budúcnosť Tatrana nezaujímal, bolo mesto. Či už išlo o jeho vedenie alebo poslancov. Nik z nich neprejavil záujem, nepoložil otázky, nepredložil riešenie, ako ďalej s Tatranom, čo s ním do budúcnosti," povedal Remeta pre denník Šport s tým, že pasivita mesta údajne odradila aj potenciálneho investora z Ukrajiny.

Remeta už Tatran odmieta sám financovať. Iná by vraj bola situácia, ak by si Prešovčania uchovali corgoňligovú príslušnosť. "Požiadali by sme mesto, aby odišlo z akciovky, keďže si neplnilo svoje povinnosti v klube. Spolupracoval by som s ukrajinským partnerom. Vypadnutím Tatrana sa však dohoda s ním nenaplnila a nepomohli ani ďalšie rokovania. Z poslancov sa nenaśiel nik, kto by sa tejto problematike chcel venovať. Pán primátor to nevie riešiť. Som dosť starý, aby som so sebou nechal takto pingpongovať."
 

Vyberte región

mark